REGIZORUL CORNELIU PORUMBOIU ȘI ACTORII TOMA CUZIN ȘI ADRIAN PURCĂRESCU VIN LA CINEMA CITY BRĂILA CU COMOARA 31 MAI 2015

ultimele regulamente publicate

27/07/2015

REGIZORUL CORNELIU PORUMBOIU ȘI ACTORII TOMA CUZIN ȘI ADRIAN PURCĂRESCU VIN LA CINEMA CITY BRĂILA CU COMOARA 31 MAI 2015

București, 27 mai 2015 – Duminică, 31 mai, la ora 20.00, va avea loc la Cinema City din incinta Brăila Mall, proiecția de gală a filmului Comoara, cu participarea regizorului Corneliu Porumboiu și a actorilor Cuzin Toma și Adrian Purcărescu.

Publicul din Brăila se va putea întălni cu realizatorul și protagoniștii celui mai recent film românesc premiat la Cannes.

COMOARA intra in cinematografe la numai o saptamana de la proiecția de la Festivalul Internațional de la Cannes, din cadrul selecției oficiale Un Certain Regard. În cadrul galei de decernare, lui Corneliu Porumboiu i-a fost acordat Premiul Un Certain Talent, pentru filmul COMOARA | THE TREASURE.

Mai jos puteți citi câteva aprecieri ale presei internaționale după proiecțiile filmului lui Porumboiu la Cannes:
„O minunată fabulă despre România de azi, o frumoasă demonstraţie a umorului tipic românesc” – Les Inrockuptibles
„O gură de aer proaspăt.“ – Il Gazetino

„Cu acest film, secțiunea Un Certain Regard prinde culoare. – Coming Soon
„Jucăuș și inteligent, Corneliu Porumboiu vine cu un nou film ce îmbină delicat umorul cu o imersiune în istoria recentă a României. (…) Talentatul regizor nu ratează ocazia de a relata o poveste savuroasă.“ – Cineuropa

„Momente de comedie pură, umor degajat. Incredibil.“ – Stanze di Cinema

„Porumboiu este cu siguranță unul dintre cei mai originali cineaști apăruți în istoria recentă.“ – Screen International

„În filmele lui Porumboiu nu primești niciodată doar ce vezi. Ele conțin o bogăție ce e gata să fie descoperită la o privire mai atentă.“ – Hollywood Reporter

Pentru Corneliu Porumboiu nu este primul premiu la Cannes. El a mai primit premiul pentru debut Camera d’Or în 2006 pentru A fost sau n-a fost?, iar în 2009, Poliţist, adjectiv a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

Filmul Comoara va avea premiera în România la finalul acestei săptămâni și va rula în 30 de cinematografe din 19 orașe.

 

Sinopsis:
Costi (Cuzin Toma) lucrează la primărie și duce o viață liniștită, cum îi place lui să spună. Seara obișnuiește să-i citească povești fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood.

Într-o seară, un vecin, Adrian (Adrian Purcărescu), îl roagă să-i împrumute niște bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniștea, are și el credite la bancă. Îl refuză și se întoarce la fiul său și la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniștilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale și vor găsi comoara, o vor impărți jumătate – jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale…

Rolurile principale sunt interpretate de Cuzin Toma (Las Fierbinți, Aferim, Câinele japonez, Domnișoara Cristina), Adrian Purcărescu și actorul amator Corneliu Cozmei. Cuzin Toma joacă alături de soția lui, Cristina și băiatul lor, Nicodim, în vârstă de 8 ani.

În alte roluri îi puteți vedea pe actorii: Florin Kevorkian, Laurențiu Lazăr, Ciprian Mistreanu, Marius Coandă, Dan Chiriac, Clemence Valleteau, Iulia Ciochină, Radu Bânzaru.

Mai multe despre film puteți afla de pe website-ul oficial al filmului: www.filmulcomoara.ro.
Imaginea filmului este semnată de Directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu a colaborat și la Când se lasă seara peste București sau Metabolism, iar producția este asigurată de Marcela Ursu(42 Km Film), în coproducție cu Les Films de Worso și Rouge International. Proiectul este susținut de CNC România (Centrul Național al Cinematografiei), ARTE, EURIMAGES, CNC Franța (Centre national du cinéma et de l’image animée), cu participarea HBO România, Nestle și UPC România.

Premiera în România va avea loc în data de 29 mai 2015, iar 42 KM FILM este compania de distribuție a filmului în România.

 

Mai multe detalii găsiți și pe pagina: www.facebook.com/filmulcomoara, iar accesând link-ul de mai jos puteți urmări trailerul filmului conceput de Good Hands:

https://www.youtube.com/watch?v=8h2IsBHThQk

 

 

Corneliu Porumboiu este regizor și scenarist, cunoscut pentru lungmetrajele A fost sau n-a fost? (2006), Polițist, Adjectiv (2009), Când se lasă seara peste București sau Metabolism (2013) și documentarul Al doilea joc (2014), selectat la Festivalul International de Film de la Berlin în sectiunea Forum.
Parteneri: Europa FM, Dacia, Institutul Cultural Român, TVR, Cocor Media Channel, Tudor. Personal Taylor, Cinemagia, Music Channel, Cărturești, Urban.ro, Cinema Rx, Digi 24, TV Blog, 220.ro, Cinefan, B1TV, Sub 25, Apropotv.ro, Film Reporter, All About Romanian Cinema, Veioza Arte, Cooperativa Urbană, Locked In – Room Escape Challenge, Getica OOH.
Contact: Ileana Cecanu | ileana@freealize.com | +40722.382.5

 

*** Despre Brăila Mall

Brăila Mall este deținut de fondul de investiții sud-african New Europe Property Investment (NEPI) și este situat în Judeţul Brăila, Sat Vărsătura, Comuna Chişcani. Centrul comercial oferă vizitatorilor săi o experienţă completă de cumpărături şi divertisment, adresându-se unui public dinamic, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie, creativitate și de distracție. Din portofoliul NEPI mai fac parte Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale atat în ţară, cat şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Sari la bara de unelte

Esti sigur ca vrei sa dezactivezi contul?

Dezactivează

Pentru a avea acces la această funcţionalitate, trebuie să te loghezi.

Conectează-te cu Facebook

sau

Autentificare

Înregistrare

Unde îl salvăm? Alege colecția

Creează o colecție nouă
Colecțiile tale

Înapoi

Please turn your device to portrait