GHID: cum să îți alegi sutienul perfect

Statisticile arată că 80% dintre femei nu își cumpără mărimea potrivită pentru sutien. Tu știi care este mărimea ideală pentru tine? Dacă răspunsul este “nu”, am pregătit un mic ghid care să te ajute atunci când te găsești în impas în fața raionului cu lenjerie intimă.

Pasul 1: Cum te măsori?

Pentru a determina mărimea perfectă pentru tine, primul pas îl reprezintă achiziția unui centrimetru de croitorie. Prima măsurătoare pe care trebuie să o faci este sub sâni. Numărul obținut trebuie rotunjit la cel mai apropiat număr întreg.

După ce te-ai măsurat sub sâni, trebuie să te măsori peste sâni. Așează centimetrul în așa fel încât să fie lejer. Numărul obținut trebuie rotunjit la cel mai apropiat număr întreg.

Acum trebuie să determini mărimea cupei pe care o porți. Tot ceea ce trebuie să faci este să scazi numărul obținut din măsurătoare de sub sâni din numărul obținut din măsurătoarea de peste sâni. Diferența, în centimetri, determină mărimea cupei, astfel: 0 cm = AA; 2 cm = A; 5 cm = B; 7 cm = C; 10 cm = D; 12 cm = DD; 15 cm = DDD, F; 17 cm = G.

Pasul 2: Cum recunoști sutienele de calitate?

Atunci când ne referim la “sutienul perfect”, trebuie să avem în vedere nu doar modelul, ci și materialul din care acesta este confecționat. De foarte multe ori, tindem să alegem modele ieftine în detrimentul celor scumpe, dar ce uităm e faptul că un model de calitate nu îți protejează doar sănătatea, dar este și mult mai rezistent în timp. Astfel, în loc să alegi 10 modele care se deteriorează în câteva luni, poți alege 3-4 modele care să reziste în timp.

Uite ce modele frumoase găsești în magazinul Penti din Brăila Mall:

 

# Sutiene cu push up

      image4

# Bralette

 

image5

# Sutiene fără burete

 

 image6

# Sutiene care micșorează sânii

 

 image7

# Sutiene fără sârme

image8